miercuri, 30 martie 2016

Tu știi dacă poți să devii tată?


În perioada 28 martie – 20 aprilie 2015, Fertilia Medical Center desfășoară campania „Tu știi dacă poți să devii tată?”, prin care orice bărbat care își însoțește partenera la un consult al trompelor uterine își poate testa gratuit fertilitatea printr-o tehnică profesională de evaluare: spermograma cu spermocitogramă.


Infertilitatea este văzută în continuare drept o problemă strict feminină, însă este foarte important să conștientizam că, în aproximativ 50% din cazuri, aceasta implică afectarea partenerului de sex masculin. Tocmai de aceea, este absolut necesar ca și bărbații să fie testați în privința fertilității, așa cum sunt testate și femeile. Prin programul „Tu știi dacă poți să devii tată?” ne propunem să aducem în prim plan importanța acestui consult în cazul bărbaților și să încurajăm ambii parteneri să-și facă evaluările de fertilitate, atunci când sarcina întârzie să apară”, declară Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic primar Obstetrică Ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center.
Infertilitatea masculină poate determina în aproape jumătate din cazuri infertilitatea de cuplu și poate avea mai multe cauze: varicocelul, obstrucția căilor de eliminare a spermei, cauze hormonale, infecții sau cauze genetice. Deși este o problemă întâlnită la toate grupele de vârstă, bărbații se prezintă la medic abia după vârsta de 30 de ani. Statisticile arată că doar un bărbat din 10 cu vârsta sub 30 de ani se prezintă la medic pentru a se trata de infertilitate.
Majoritatea bărbaților evită aceste teste, în special din cauza preconcepțiilor bine cunoscute, însă testarea inițială a bărbatului reprezintă o modalitate optimă de a diagnostica rapid posibilele probleme și, foarte important, de a scuti partenera de investigații lungi și costisitoare. Tocmai de aceea este de preferat ca explorarea infertilității în cuplu să înceapă cu această testare”, adaugă Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic primar Obstetrică Ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center.
Prin efectuarea spermogramei se poate măsura volumul spermei, numărul de spermatozoizi, forma spermatozoizilor (procentul de spermatozoizi care par a fi normali din punct de vedere al formei), abilitatea de mișcare spermatozoizilor (măsurată de asemenea în procente) și numărul de leucocite prezente în spermă, evidențiind toate caracteristicile necesare stabilirii unui diagnostic. Spermocitograma va evalua, prin microscopie electronică, cu maximă acuratețe, celula sexuală masculină (spermatozoidul) din punct de vedere al formei și al normalității structurale.
Tu știi dacă poți să devii tată?” este o campanie de informare publică inițiată de Fertilia Medical Center, menită să atragă atenția asupra incidenței crescute a infertilității masculine și asupra necesității evaluării fertilității nu doar în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților. Timp de trei săptămâni, specialiștii Fertilia vor efectua gratuit analize ale lichidului seminal pentru bărbații care își însoțesc partenerele la control, astfel încât motivul infertilității să fie depistat și tratat corespunzător.
Despre Fertilia Medical Center


Fertilia Medical Center este un centru medical ultraspecializat în infertilitate, medicină materno-fetală și ginecologie complexă. Cu experiență de peste 17 ani în sistemul medical, Fertilia Medical Center deține singurul laser pentru evaluarea calității embrionilor din România. Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.fertilia.ro/despre-noi.html sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire