sâmbătă, 20 decembrie 2014

Sfaturi pentru o autonomie mai buna a bateriei laptop-ului

Aproape toata lumea astazi are un laptop, sunt cele mai convenabile aparate pentru muzica, munca, filme, internet si relaxare. Mici, portabile, practice, ofera avanatje suplimentare mari fata de o unitate PC. Partea care imi place cel mai mult la laptop este portabilitatea, nu doar ca pot sa merg cu el intr-o cafenea, la biblioteca, la munca, acasa, dar pot si sa ma plimb dintr-o camera in alta cu usurinta, fara cabluri si fara prea mult efort. Exista o singura problema, bateria din laptop. La fel ca orice baterie, tine si tine, pana cand nu mai tine. Iar luand in considerare portabilitatea laptopului, autonomia bateriei sale este cruciala. Daca nu te tine baterie, nu ai facut nimic.
Cand laptopul este nou autonomia bateriei sale este mare, poate ajunge si la 5-6 ore, insa in timp, in functie de cat de mult timp il folosesti pe baterie, autonomia sa va scadea. Poti desigur sa inlocuiesti bateria in momentul in care durata sa de viata nu mai este acceptabila - vezi aici mai multe tipuri de baterie laptop, dar pana in acel moment, de inlocuire poti sa iei cateva masuri pentru a proteja autonomia bateriei laptopului tau.




Durata de viata a bateriei laptopului depinde de ciclurile de incarcare/descarcare pe care le are si de modul in care a fost folosita. Pentru a economisi in acest domeniu poti sa folosesti un plan energetic redus pe laptop, sau sa instalezi un soft care sa iti monitorizeze consumul de energie cand folosesti laptopul pe baterie. Luminozitatea mare, volumul ridicat, programe sau jocuri puternice, toate acestea isi cer drepturile din partea baterie. Poti de pilda sa eviti astfel de programe sau sa nu incarci foarte multe aplicatii in acelasi timp. Sunt multe tips-uri pe care le poti folosi, insa e bine sa le aplici constant, iar daca ai o sursa de energie aproape, baga laptopul in priza, nu folosi bateria. In cele din urma tot va trebuie sa cumperi o baterie pentru laptop noua, dar asta nu inseamna ca renunti de la inceput la bateria initiala. Iar daca ai nevoie sa folosesti laptopul mai mult timp, poti sa iti cumperi o baterie laptop de rezerva, gasesti la E-acumulatori, baterii laptop cu 6 si 9 celule.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire