miercuri, 5 august 2015

Viena , impresii și poze

      Am secțiunea de travel de mult timp, din păcate nu prea am băgat multe acolo deși am perioade în care călătoresc și aș avea ce scrie dar încerc să recuperez și să țin pasul . 
La Viena am mai fost de câteva ori și chiar mă fascinează centrul acela imens și super amenajat, destul de primitor până la un anumit punct care ar fi parcarea și problema limbii străine. 
La sfârșitul lunii iunie am fost doar o zi pe fugă, am parcat într-un loc unde scria durata maximă de staționare 2 ore și cam atât, nicăieri pe stâlp nu scria de tichet de parcare așa că la întoarcerea la mașină am găsit o amendă destul de mare. Greșeala mea a fost că nu am căutat pe internet treaba cu parcările dar m-am învățat minte și a doua oară am achiziționat acele bilete (se pot achiziționa de la chioșcuri de ziare sau tutungerii) și am învățat și cum se completează .
A doua problemă este limba de ce?!...pentru că așa sunt ei, nu prea agreează alte limbi decât a lor și mai greu găsești o persoană care să vorbească de exemplu engleza sau pur și simplu nu vor (concluzii trase de mine după câțiva ani de umblat pe la ei).



După ce parchezi liniștit mașina în centru poți vizita :Domul Sfantului Stefan, până la el și în jurul lui este plin de magazine atât branduri cunoscute cât și magazine cu suveniruri deși o să vă cam sperie prețurile (la suveniruri). În interiorul domului se pot face poze, iar dacă doriți un ghid se plătește. Eu nu am luat ghid pentru că am tot depins de orarul tichetelor dar și de faptul că nu am dormit în oraș. 












Și alte clădiri din centru, oriunde te uiți arhitectura este uimitoare și toate clădirile sunt amenajate .Îmi pare foarte rău că nu am mers într-o excursie organizată , ghidul mi se pare foarte util  pentru că sunt multe clădiri și citești de pe ele dar e mai interesant să le afli istoria.



Din păcate telefonul meu a făcut figuri (toate pozele sunt făcute cu telefonul) și nu îmi mai arată o parte și anume Prater. Dacă vă plac senzațiile tari, Prater este locul ideal. Trebuie să parcați în parcarea lor unde este 2 euro ora și intrați în parc unde veți vedea o grămadă de caruseluri, roler coster..ce mai o nebunie pentru cei amatori. După câte am văzut cel mai ieftin bilet este 5 euro și urcă până la 12 euro și fiecare distracție se plătește separat.
Următoarea oprire Palatul Schonbrunn ,unde este bine să ajungeți cât se poate de dimineață altfel pățiți ca mine și nu prindeți loc să intrați. Coloane întregi de turiști veniți cu autocare, nici să iau bilet nu am ajuns. Locuri de parcare găsiți în jurul palatului pe străzi, parcă 2 euro /oră așa că trebuie să vă gândiți că cel mai mic tur durează undeva la  două ore și jumătate plus ce este de văzut pe lângă palat ia o zi întreagă. 
















Prețul unui bilet începe de la 11,5 euro și dacă vreți să vizitați și alte locuri trebuie să plătiți. La info center găsiți pliante care vă ajută mult, mai ales la orientare. Să te plimbi în curte și în parcurile din jurul palatului este gratis , așa că eu m-am învârtit puțin și am făcut câteva poze.
Și dacă tot nu am reușit să intrăm la palat am vizitat Grădina Zoologică, care se află în vecinătatea palatului și poți merge pe jos până acolo. Costul intrării 16,5 euro de persoană, dar a meritat toți banii.































Grădina Zoologică este foarte mare, îți ia o zi întreagă să o vizitezi , ce mi s-a părut haios este că ei au vacă la grădina zoologică vaci și pui și acolo se înghesuie mai tare lumea să fotografieze decât la animalele exotice.Per total a fost o excursie reușită,cu câteva neplăceri ca întotdeauna dar a meritat . Îmi pare rău că nu am avut mai mult timp la dispoziție, locuri de vizitat au mai rămas dar toate la timpul lor.




Etichete:

10 comentarii:

La 6 august 2015 la 00:48 , Blogger Unknown a spus...

E foarte frumos la Schonbrunn, sper sa ajung si eu acolo intr-o buna zi :D

 
La 6 august 2015 la 04:21 , Blogger Corina Corina a spus...

si eu am fost la viena..dar n-am apucat sa vad palatul Schonbrunn si nici gradina zoologica. am fost in vizita la cineva,...eram in drum spre germania..asa ca...dar mi-a placut opera mare din centru....shoppingul si micile cafenele ( unde am baut cea mai buna cafea si tort sacher ...yummy )...curatenia si bunul simt al vienezilor. :) sper ca data viitoare sa stau mai multe zile...ai ce vedea acolo :)

 
La 6 august 2015 la 07:15 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

e si mai frumos pe interior (din cate am auzi) poate ai ocazia sa il vizitezi tot, dar neaparat o zi intreaga ai nevoie

 
La 6 august 2015 la 07:16 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

tord nu am incercat, in schimb am mancat la Nord See fructe de mare ...delicios <3

Sa sti ca am impresia ca poate intr-o saptaman vezi mai mult, oricum unde te intorci mai ales in centru este plin de cladiri superbe

 
La 6 august 2015 la 07:36 , Blogger Corina Corina a spus...

da da...am uitat de Nord See...prima data i-am descoperit la Marea Nordului intr-o statiune in Olanda....am mancat cel mai bun peste pane ( fructele de mare nu-mi plac...)... si inghetata buna la o toneta tot la fel...era ceva super cremos si gustos....in fine...vroiam sa-ti mai spun ca da..e adevarat ca sunt putin cam nationalisti....chiar daca stiu ei ceva engleza...tot germana vorbesc....iar eu stiu un pic de germana...dar na...mai un cuvant in germana ..mai unul in engleza...pana la urma ma scoteam eu cumva...:D . oricum ..merita revazuta viena !!!

 
La 6 august 2015 la 11:39 , Blogger Unknown a spus...

Ce frumos <3 Si eu imi doresc sa vizitez Viena :) Pupici

 
La 7 august 2015 la 03:15 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

treceo pe lista atunci..si eu am o lista cu locurile pe care visez sa le vizitez odata....nu conteaza cand o fi, toate la timpul lor ;)

 
La 7 august 2015 la 03:17 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

peste nu am incercat de la ei, dar cu urmatoarea vizita incerc si eu...ingheat e delicioasa am mancat la o gelaterie si tot la aia ma gandesc :)

 
La 10 august 2015 la 00:01 , Blogger Corina Corina a spus...

aha...cred ca am papat amandoua de la aceeasi gelaterie :)))) mi-a ramas gandul si mie la ea :))) :D

 
La 31 august 2015 la 00:28 , Blogger infofiltru a spus...

Cate lucruri de vazut in Viena!! Trebuie sa ma organizez si eu cumva sa ajung :)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire