vineri, 22 aprilie 2016

5 reguli de aur de urmat pentru cadourile de nuntă

Bani, cadouri, sau ambele variante? Cadouri pentru casă nouă sau un cadou personalizat pentru miri? Și cel mai important - cât anume să cheltuiești pentru un cadou de nuntă?


Odată cu venirea primăverii, sezonul nunților și-a intrat oficial în drepturi iar nunțile de poveste despre care ți-au tot povestit viitori miri încep să se apropie. Odată cu acest eveniment fericit apar și întrebările invitaților despre cât și ce ar trebui să le ofere mirilor.

Idea de a le ura o viață fericită împreună printr-un cadou de nuntă (pe lângă tradiționalul plic), poate fi ușor preocupantă pentru unii. Un aspect ce complică și mai mult derularea evenimentelor este lipsa unor principii în privința a ceea ce ar trebui dăruit mirilor. 

Cât de mult ar trebui să cheltui pentru un cadou de nuntă? Când trebuie dăruit cadoul, înainte sau după nuntă? Dacă oferi doar plicul cu bani vei părea o persoană egoistă?


Potrivit unui studiu realizat de American Express Spending and Saving Tracker, în medie, invitații unei nunți oferă mirilor cadouri ce depășesc valoarea de 50 de dolari.

Cu toate aceastea, suma poate varia în funcție de relația pe care o ai cu viitori însurăței, alegerea unui cadou pentru miri rămânând o preferință personală.

Iți oferim 5 reguli de aur de respectat, recomandate de TheKnot.com , Vogue.com și finance.yahoo.com , care te pot ajuta să ieși din impas atunci când dorești să oferi un cadou de nuntă mirilor.

1. Cadouri pentru un început împreună
Dacă în decursul timpului cei doi au menționat de câteva ori ceva ce și-ar dori să achiziționeze pentru casă, surprinde-i într-un mod plăcut, oferindu-le acel bun ca și cadou de nuntă.

Cadourile de casă nouă vor fi mereu binevenite, pentru a le simplifica viața începută în doi. Te poți inspira din oferta produselor de la Tupperware , unde vei găsi cu siguranță cadouri utile pentru casă și bucătărie, tinerilor căsătoriți rămânându-le suficient timp de petrecut împreună, plutind pe propriul norișor al iubirii.

2. Personalizează cadoul pentru miri pentru a crea amintiri de neuitat

Dacă ești o persoană apropiată de mire sau mireasă și te-ai hotărât să le dăruiești un cadou de nuntă, oferă-le un minunat cadou personalizat. O sticlă de șampanie cu 2 pahare pentru miri  pictate manual cu un mesaj de nuntă sau un album handmade de nuntă pentru a-și păstra amintirile acelei zile. Va fi un cadou de suflet apreciat pentru care iți vor fi mereu recunoscători.

3. Cadouri pentru frumusețe sau timp liber - Un must have pentru tinerii căsătoriți

Spre deosebire de anii trecuți, tot mai multe cupluri moderne iși doresc cadouri de nuntă cât mai originale și inspirate. Însă chiar și această schimbare nu desconsideră cadourile pentru casă nouă, pentru bucătărie, baie sau cadourile pentru hobby-urile cuplului care rămân pe primele locuri în topul preferințelor de cadouri pentru nuntă.

Pentru a dărui un cadou de lux, oferă mirilor produse care recrează o atmosferă de spa chiar în propria lor baie. Găsești la Wonderspa  produse de calitate cu un design delicat, special pentru a fi dăruite ca și cadou de nuntă.

Fii creativ și găsește o combinație armonioasă de culori pentru a crea o temă: un set de pernuțe pufoase, o pătura de cea mai bună calitate și un set de cosmetice de lux cum se găsesc doar în hotelurile de 5 stele.

Pentru a alege un cadou de nuntă reprezentativ pasiunilor celor doi, le poți dărui cadouri utile pentru activitățile fiecăruia: cadouri pentru gătit, fitness sau pentru drumeții.

4. Cheltuiește atât cât consideri tu

Dacă te hotărăști să le oferi un cadou de nuntă mirilor, nu te gândi cât anume le dăruiești și în plic. Prietenei tale cele mai bune nu îi vei dărui mai puțin doar pentru că are o nuntă discretă, nu-i așa?

Cheltuiește pe cadoul de nuntă atât cât consideri tu, ținând cont de relația pe care o ai cu mirii (familie, prieteni, rude, colegi). Cuplul va aprecia întotdeauna o atenție din partea ta, oricare i-ar fi costul. Idea cadoului este de a le însenina ziua nunții și de a le rămâne o amintire frumoasă de la tine și după ce nunta a luat sfârșit.

5. Dăruiești o mică atenție mirilor chiar dacă nu ai participat la nuntă?

Această întrebare sigur iși face apariția în gândul oricărei persoane care nu a putut asista la o nuntă. Un articol publicat in revista Vogue vine în ajutor, cu un răspuns la această întrebare.

Vechea regulă este că ar trebui să le oferi un cadou de nuntă mirilor chiar dacă din diverse motive nu ai putut participa la eveniment. În schimb, folosește-ți intuiția. Dacă ești o persoană apropiată cuplului, o atenție frumoasă din partea ta nu ar trebui să lipsească. Însă dacă ești o rudă îndepărtată sau invitatul cu numărul 199 al unei nunții cu 200 de invitați, probabil o felicitare cu un mesaj de mulțumire este suficient. 

Dacă totuși te gândești să le cumperi un cadou mirilor, nu te simții vinovat dacă nu vei cheltui o avere pe cadou.







Etichete:

12 comentarii:

La 22 aprilie 2016 la 01:30 , Blogger ellafairytale a spus...

Orice cadou e binevenit,dar sunt adepta cadourilor utile.

 
La 22 aprilie 2016 la 02:36 , Blogger Semblog a spus...

Cadourile practice si utile nu dau gres. Un var a primit cadou de nunta o vacanta. Ghici ce... Nu a putut sa mearga fiindca avea alte planuri in perioada aceea. Nu a putut sa ia nici banii inapoi, nici in vacanta nu a mers. :))

 
La 22 aprilie 2016 la 06:10 , Blogger Cristina a spus...

Si eu sunt adepta cadourilor utile!
Pupici

http://strumfette.blogspot.ro

 
La 22 aprilie 2016 la 13:12 , Blogger Bratu Gabriela a spus...

abia astept sa vad ce primesc eu la nunta! :D sincer, mie imi plac cadourile de orice fel, ma bucur pentru orice, pentru mine conteaza gestul si faptul ca acea persoana s-a gandit la mine.

 
La 22 aprilie 2016 la 17:05 , Blogger Rokolla a spus...

De multe ori trebuie sa alegi cu sufletul. Daca cunosti persoanele respective cu siguranța ai sa gasesti un cadou potrivit.
Gândește-te ce ai vrea sa primesti tu .... si ofera ;)

 
La 25 aprilie 2016 la 04:46 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

asa si eu, e bine sa te si intrebe lumea ce vrei macar si folosesti

 
La 25 aprilie 2016 la 04:47 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

ce pacat, adevarul este ca ceva cadou de gen vacanta ar trebui intrebat inainte ca poate omul are planuri deja

 
La 25 aprilie 2016 la 04:47 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

decat sa stea pe un raft, mai bine sa il poti folosi

 
La 25 aprilie 2016 la 04:48 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

pai este ok sa fie si un cadou inspirat, ca sunt persoane care iti iau ceva doar sa scape si atat..

 
La 25 aprilie 2016 la 04:49 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

asa este daca cunosti suficient , daca nu te potio interesa...;)

 
La 6 mai 2016 la 15:19 , Blogger Claudia's Choice a spus...

Prin alte tari este o practica ca tinerii insuratei sa isi deschida o lista de cadouri pe la 1-2 magazine mari si sa treaca pe ele ce au nevoie sau ce ar dori sa primeasca. Invitatii stiu deja de aceste lucruri, trec prin magazine si aleg un produs de pe lista pe care il platesc.

 
La 13 mai 2016 la 03:18 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

mie mi se pare o idee foarte buna,mi-ar fi placut si mie

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire