duminică, 7 august 2016

Stresul afectează hipotalamusul, zona din creier implicată în procesul deînvățare. Cum ne protejăm memoria?

Problemele de memorie apar indiferent de vârstă, și asta pentru că stresul, oboseala sau circulaţia cerebrală proastă își fac resimțită prezența la vârste tot mai fragede. Stresul, considerat inamicul numarul unu al creierului, cauzează un deficit de atenție și exercită o presiune neadecvată asupra abilităților mentale, având un impact negativ semnificativ asupra capacității indivizilor de a memora. Studiile recente arată că există o legatură atât între stres și dezvoltarea bolii Alzheimer la bătrânețe,  cât și între ADHD la copii și adulți și tulburările de memorie.

Cum afectează stresul memoria?

Efectele negative asupra memoriei și a celorlalte abilități cognitive sunt semnificative, chiar și în cazurile în care stresul se manifestă pe termen scurt. Dacă vorbim de perioade mai lungi, de cel puțin 3-6 ani, de expunere la stres, trebuie să știm că acesta afectează pe termen lung memoria, dar și celelalte capacități cognitive.
“În momentele în care apare stresul, creierul suferă un proces de „înghețare” pentru o anumită perioadă, motiv pentru care se poate întâmpla ca pacientul să nu își mai amintească diferite nume  sau situații pe care înainte le cunoștea foarte bine. De asemenea, diferenţele de expunere la stres explică de ce unele persoane au performanţe cognitive foarte slabe, iar alţii foarte bune", explică Florența Crețu, specialist Ropharma.

Lipsa de concentrare și deficitul memoriei apar tot mai frecvent, nu doar la persoanele în vârstă, ci și la tinerii care trăiesc sau lucrează în condiții de stres. Studiile realizate de Universitatea din California arată că expunerea prelungită la hormonii de stres afectează hipotalamusul, zona din creier implicată în procesul de învățare. Acest proces împiedică buna funcționare a creierului și accesul la informaţiile stocate în memorie, declanșând acele „avarii de memorie”.



Cum combatem stresul?
Exercițiile fizice, meditația, masajul și mâncarea sănătoasă sunt câteva metode eficiente pentru înfrângerea problemelor zilnice și combaterea stresului. Exercițiile fizice și meditația reduc stresul şi dezvoltă hipocampusul, deci şi memoria. Masajul ajută la relaxare și la recăpătarea energiei și atitudinii pozitive, în vreme ce o alimentație sănătoasă evită îngrășarea, o urmare destul de frecventă a apetitului crescut din cauza stresului.

Lipsa somnului scade capacitatea de concentrare și accentuează stresul, scăzând productivitatea, indiferent de domeniul de activitate.  De aceea, un somn odihnitor constituie încă o modalitate de combatere a stresului, motiv pentru care este indicat să dormim suficient în fiecare noapte.

Memogink – din atenție pentru memoria ta
Pe lângă metodele de înlăturare a stresului menționate, putem stimula concentrarea și memoria cu ajutorul suplimentelor alimentare. Acestea ajută memoria, în special în perioadele în care suntem supuși unui efort intelectual intens care nu face altceva decât să ne bulverseze. Memogink cu extract uscat de frunze de Ginko biloba susține oxigenarea creierului, crește performanțele intelectuale, dar și capacitatea de memorare și învățare, ameliorând fluxul sangvin și îmbunătățind microcirculația. 
Cu un complex de peste 40 de ingrediente naturale active în compoziția sa, cele mai importante fiind antioxidanții (flavonoide și terpenoide) Memogink îmbunătățește semnificativ memoria și totodată întărește sistemul imunitar. Beneficiile acestui supliment se datorează extractului de Ginko biloba, plantă medicinală ale cărei proprietăți pentru stimularea memoriei sunt intens recunoscute: contribuie la mărirea fluxului de sânge spre creier, combate radicalii liberi, dăunători organismului, reduce lipsa de energie și oboseală mintală, crește eficiența metabolismului. Este recomandat indiferent de vârstă și poate îmbunătăți vizibil starea generală. Memogink este disponibil în Farmaciile Ropharma din țara sau online pe: http://www.ropharma-healthcare.ro. În perioada 1-31 august 2016, produsul Memogink beneficiază de reducere 30%. Preţ vechi: 18.50 lei, preț nou: 12.95 lei.

2 comentarii:

La 11 august 2016 la 13:52 , Blogger Claudia's Choice a spus...

Am facut si eu cure cu ginkgo, s-au vazut efecte!

 
La 18 august 2016 la 23:03 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

si eu am facut, acum nu am voie dar dupa cu siguranta voi face

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire