marți, 14 ianuarie 2014

Ultima dietă încercată, păreri pro şi contra...


    Anul trecut de Crăciun am fost în concediu până pe 6 ianuarie şi am constatat că am mâncat mult, mişcare nu prea am făcut, aşa că m-am îngrăşat. Nu foarte mult, undeva la trei kilograme, nu ar fi fost prea dramatic daca aş fi reuşit să îmi închei blugii, dar când am văzut că nu reuşesc am zis "gata, mă apuc de o dieta". Îmi doream ceva cu care să dau repede jos, iar după, să reuşesc cumva să mă menţin. 
    Am început să caut pe internet şi am găsit această dietă : regimul armatei israeliene, în 8 zile se slăbesc 10 kilograme.Eu nu îmi doresc 10, doar maxim 5, aşa că de luni din 6 ianuarie m-am apucat.

Pro :
- se slăbeşte rapid
-durează puţin

Contra:
-este dificil de urmat
-este containdicată în cazul anumitor boli

Ziua 1 si 2 :
-cafea neindulcită sau apă, pe lângă se mănâncă mere proaspete, deci clar nu e voie compot .
-m-am descurcat greu cu merele, deja dupa al patrulea mă uitam cu scârbă la ele, cumva totuşi am reuşit să termin ziua fără să mănânc şi altceva, asta în prima zi că a doua zi am mâncat o supă de roşii, nu mai rezistam de foame şi câteva mandarine.

Ziua 3-4:
-cafea neindulcită sau apă, permisă este doar brânza, indicată ar fi cea de capră, nu este voie caşcaval.
-prima zi de brănză a fost destul de bine, dar a doua zi deja m-am săturat şi de brânză, seara în schimb am mâncat două ouă fierte.

Ziua 5-6:
- cafea neindulcita sau apă, aliment permis este carnea de pui fara piele care se poate face fiarta, la gratar sau la cuptor, la care se pot folosi sare, piper sau condimente obtinute prin uscare.
-zilele cu carne parca au fost cele mai lejere, nu mi-a fost foame deloc desi am scapat un pic si am mancat o bucata de ciocolata amara.

Ziua 7-8:
-cafea neindulcită sau apă, singurul alimet permis: salată verde, nu este permisă aplicarea uleiului pe ea, dar se poate asezona cu sare şi condimete naturale.
-ador salata verde, am asezonat-o cu zeama de lămâie, sare şi usturoi, a fost bună la gust, mult mai bună decât zilele cu mere, deci în mod sigur nu mai mănânc mere mult timp.

Părerea mea finală după ce am urmat dieta:

Pro:
Singurul plus pe care îl pot da acestei diete este faptul că am dat jos destul de mult deşi nu am urmat 100 % regimul: 5 kg, deci mă declar mulţumită mai mult nici nu aveam nevoie.

Contra:
Este foarte grea, de multe ori îmi era atât de foame că mâncam alimentul permis şi eram sătula de el şi mă gândeam că mănânc pizza sau alte chestii. A reuşit să mă facă să renunţ la Cola, care este singurul meu viciu, sper să reuşesc să mă ţin departe cât pot de ea şi când ies în oraş să beau apă. Am avut senzaţii de ameteală, scadere de glicemie cu tremurat, oboseală (deşi am insomnie în general, am reuşit sa dorm neîntoarsă 10 ore şi tot să îmi fie somn), indispoziţie şi negativism. 

Nu aş recomanda această cură nimănui, am povestit despre ea doar ca o experienţă!

Etichete:

21 comentarii:

La 13 ianuarie 2014 la 23:22 , Anonymous nelida amet a spus...

hmmm,e destul de drastica!la astfel de diete intotdeauna ma tem cum va reactiona organismul dupa ce revii la alimentatia obisnuita.eu in prezent tin dieta dukan.mie nu mi s-a parut greu de urmat,iar alimentele acceptate in dieta oricum erau pe placul meu.in aprox.2 sapt.(adica in etapa 1 si 2) am slabit vreo 4 kg.sunt foarte multumita.in prezent sunt in etapa 3 care se va incheia la sf.acestei luni,apoi urmeaza cea de mentinere.ma simt excelent,nu mi-a fost pofta de nimic,o data pe sapt.pot manca orice ii doresc.e cam costisitoare,insa merita!

 
La 13 ianuarie 2014 la 23:51 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

eu dupa 8 zile am ajuns sa nu mai pot manca mult, nu mi foame si daca mi pofta din 2 guri ma satur..cred ca se micsoreaza stomacul de la dieta asta.

 
La 14 ianuarie 2014 la 00:06 , Anonymous Amza Alina a spus...

Interesanta dieta. Eu de cand mi-am cumparat casa, adica de vineri, cred ca am slabit vreo 3 kg. De la stres, acte, emotii....si partea cea mai haioasa acum urmeaza: mutatul, varuitul, sa iasa totul ok, sesiunea cumulata cu mutatul. Cred ca se mai duc 3 kg lejer in perioada asta!
Oricum, dieta pare interesanta si ai avut curaj sa o tii. Eu nu cred ca as putea.

 
La 14 ianuarie 2014 la 03:18 , Anonymous Ana Onofrei a spus...

de-as fi stiu de dieta asta acum 2-3 ani ;))
acum nu mai am ce slabi la 39 kg :-j ba chiar de pus :)) parca slabesc pe zi ce trece mai mult si nu fac absolut nimic !

 
La 14 ianuarie 2014 la 03:50 , Anonymous plioti nicoletta manuela a spus...

adica, infometare!
cu cola sunt de acord, bine ca ai scapat!

 
La 14 ianuarie 2014 la 05:21 , Anonymous CuLore a spus...

Mi se pare o dieta mult prea drastica. Cel mai bine e sa slabesti mancand sanatos si facand sport ! Doar facand sport poti sa-ti mentii starea, altfel, kilogramele pierdute le vei pune la loc.
Oricum, slava Domnului ca am norocul sa nu-mi fac griji de greutatea mea.

 
La 14 ianuarie 2014 la 06:47 , Anonymous cosmina a spus...

AI fost curajoasa sa incerci asa o dieta!..Eu vreau doar sa mananc mai putin.. ca zic eu ca mananc sanatos! Si eu abia am reusit sa renunt la Pepsi si la Cola.. sper sa le tin departe!

 
La 14 ianuarie 2014 la 07:07 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

eu azi am fost la un eveniment in familie si vreau sa iti spun ca m-am uitat la Cola, dar am baut apa..parca nu ma mai atrage asa mult!

 
La 14 ianuarie 2014 la 07:08 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

mai mult scarba, decat infometare..sa manci aceasi mancare de cate ori iti este foame..e dezgustator :(

 
La 14 ianuarie 2014 la 07:08 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

inca esti tanara, cu cat inaintezi in varsta cu atat este mai greu sa dai jos :(

 
La 14 ianuarie 2014 la 07:09 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

pe alocuri nici eu nu am tinunto :)

 
La 14 ianuarie 2014 la 08:41 , Anonymous CuLore a spus...

Sper sa n-am nevoie sa dau vreodata jos. Toata viata am avut o greutate normala, am fost slabuta si pofticioasa. Deci mi-e groaza daca ma voi ingrasa vreodata si va trebui sa ma limitez doar la un anumit tip de mancare si sa tin o dieta.

 
La 15 ianuarie 2014 la 02:44 , Anonymous MADALINA TRUSCA a spus...

wow...eu nu as fi putut sa o tin ,bravo!

 
La 15 ianuarie 2014 la 10:35 , Anonymous Petite Nounours a spus...

Mie mi se pare cam nesanatoasa, adica nu mi se pare prea ok sa mamanci o zi intreaga doar mere. Si eu tineam diete de genul acum vreun an, dar dupa ce dadeam jos 3-4 kg cu ele, imediat se puneau la loc atunci cand incepeam sa mamanc normal. In majoritatea zilelor dieta asta nu cred ca are mai mult de 500 calaorii, in conditiile in care normal ar fi sa mancam vreo 1200 in medie. Eu am incercat o dieta interesanta acum ceva timp, Rina's 90 care mi-a placut mult, mai ales pentru ca mancam cred ca peste 1200 de clorii zilnic si in primele 2 saptamani slabeam la 4 zile cate jumatate de kg. Acum mananc tot asa si greutatea ramane stabila, lucru pe care nu il puteam afirma in perioada cand tineam diete gen " 10 zile, 10 kg".

 
La 15 ianuarie 2014 la 11:32 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

da zilele cu mere sut oribile! eu ma bucur ca m-am intors la greutatea dinainte..m-a invatat sa nu mai manc nici seara dupa 18, mi-a micsorat stomacul dar nu as mai tineo ever. astept sa vina primavara sa merg cu bicicleta la lucru....si gata s-a dus! eu nu am mai pus pe mine de o gramada de ani, de cand am slabit de fapt de la 89 la 59...dar acuma nici nu pot spune ca am pus atatea ca e greu sa dau jos! oricum dieta asta e recomandata doar 1 data pe an.

 
La 31 ianuarie 2014 la 02:36 , Anonymous Lith a spus...

Felicitari ca ai reusit sa te lasi de Cola si apoi ca ai reusit sa tii asemenea dieta!
Eu ma chinui sa ma las de cola..acum am ajuns la un "compromis" si beau doar in weekend. (in cursul sapt mor de pofta :)) )

 
La 31 ianuarie 2014 la 03:18 , Anonymous Guţu Bianca Lucia a spus...

da macar atat am reusit si eu bun in dieta dar sa sti ca ma tenteaza, nu pot zice ca nu..dar daca beau ma doare ingrozitor stomacul...asa ca acum mai beau cand ies la un suc si atat ...

 
La 21 aprilie 2016 la 00:42 , Anonymous Anonim a spus...

Am încercat și eu. Primele 2 zile au fost mai grele din cauza ca mie nu îmi plac merele(amancat 5 mere in 2 zile). A 3a zi a fost ușor, în schimb azi în dimineața de a4a zi mi-a fost atâta de rău încât pur si simplu nu m-am putut ridica din pat. Ameteala, stare de greata, inima îmi bătea de numa numa și nu vedeam doar negru in fata ochilor. Am mâncat o bucățică mică de ciocolata si mi-am revenit puțin. Dar nici acuma nu sunt în formă prea bună :-p . M-am decis că în a4a zi să trec direct la zilele de carne si cred ca zilele cu salata nu le mai fac. De mult nu mi-a mai fost așa rau. Am ajuns la concluzia că nu sunt bune dietele astea foarte drastice deși cred că asta era prima dieta pe care eram foarte hotărâtă ca vreau s-o țin. Da e mai importantă sănătatea mea. Cel mai bine să să mananci de 5 ori pe zi dar putin
. Și așa se poate slabi foarte repede.

 
La 23 iunie 2016 la 16:06 , Blogger Unknown a spus...

nu e bun de nimic.suntem trei persoane care am platit apa de ploaie.reclama la tv e frumoasa si atit.hotilor

 
La 26 iunie 2016 la 23:27 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

nu inteleg? ori ai gresit postarea ori nu stiu..este strict parerea mea legata de un regim, nu este un review l un produs deci comentariul nu prea are sens

 
La 2 septembrie 2016 la 01:09 , Blogger cum e sa fi o sora mai mare a spus...

părerea mea despre acest regim este că pentru a-l începe ai nevoie de o voință de fier și ambiție nelimitată."nu pot" nu există. există numai sunt prea slab și îmi e greu și alte scuze tembele precum astea . ideea nu este să te saturi sau să bagi în tine. idee e să nu te doară stomacul de foame. atât . dacă gândești așa, nu văd de ce să nu o poți ține . eu am finalizat-o azi . am pornit de la 60,5 și am ajuns la 50 . și nu. nu zic că a fost ușor sau că nu am răbdat foamea. fiindcă a fost greu ca naiba . dar a meritat . grijă mare cu ce mâncați o perioadă după dietă! eu am stabilit să beau vreo 2 zile fresh uri si dupa reintroduc incet incet fructe si legume . pe parcursul dietei , daca iti doresi, bineinteles, si o conditie fizica buna , dacă vrei să scapi de grăsime și să ți se vadă mușchii frumos conturați, fă, în timpul dietei 2 ore de sport pe zi . eu făceam cardio o oră, și sală o oră seara . la ceai beam litrii buni.. cam 4 pe zi. ceai verde . pe parcursul dietei am renuntat la cafea si tigari, repet vointa maxima . p.s ieșiți-vă din zona de comfort și da-ți ce puteți mai bun din voi , pentru că nu există nu pot, ci doar nu vreau. atata timp cat psihic nu esti pregatit pentru provocarea asta extrema, nu te astepta sa fi fizic. da-ți bătaie !

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire