duminică, 1 februarie 2015

Tips & tricks: cum să economisești în bucătărie

    Deși gătesc rar recunosc că îmi place, doar timpul nu îmi permite și câteodată comoditatea este mare,îmi este mai simplu să îmi comand ceva sau să ies în oraș. Cu toate acestea recunosc că atunci când îmi vin ideile îmi pun șorțul și "bucătăresc". 
De multe ori după ce termin mă uit cum risipesc mâncare ,recunosc că nu reușesc să gestionez porțile și de obicei fac prea mult și stau să mă gândesc sunt atâția oameni care nu au ce pune pe masa de zi cu zi.
Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. 



Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.



     Inspirată fiind de emilisiunile lui Jamie dar și din experiența proprie  m-am gândit să vă spun planul meu de a economisi:

  • când mergeți la cumpărături întotdeuna să mergeti cu lista de acasă, astfel evitați cumpărăturile inutile și neinspirate
  • faceți bugetul pentru o săptămână, astfel încât ceea ce cumpărați să vă ajungă toată săptămână,aici este exclusă pâinea, laptele pe care de obicei le cumpărăm cel mai des
  • evitați cumpărăturile ample de la magazinele de cartier,la ample mă refer la unele produse la supra preț, care în supermarket se găsește la prețuri mult mai avantajoase
  • evitați să mergeți la cumpărături când vă este foame, tendința de a cumpăra mâncare nesătoasă sau de a umple coșul este mare,
  • în supermarketuri se găsesc mărci proprii, calitatea este la fel de bună ca la produsele cu branduri celebre (este o chestie pe care am aflat-o datorită soțului meu care lucrează în domeniu)
  • urmăriți ofertele promoționale,câteodată poți face economii foarte bune
  • dacă nu știți să porționați mâncarea, nu e problemă se poate pune în caserole și păstra în frigider 
Când am început să scriu postarea m-am gândit doar la trei idei, dar când am început să scriu nu am mai reușit să mă opresc.
Voi cum economisiți?

9 comentarii:

La 1 februarie 2015 la 11:11 , Blogger Unknown a spus...

Eu fac uneori mai mult,si ce ramane congelez. Ajuta cand esti in criza de timp si pana de idei,sau chef :D Doar scoti caserola si gata mancarea :)

 
La 2 februarie 2015 la 02:17 , Blogger Cosmina a spus...

foarte bune sfaturi, si eu incerc sa le urmez de ceva vreme

 
La 2 februarie 2015 la 07:09 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

eu de obicei sarmale imi place la congelator, asa cand ma izbeste pofta sunt gata facute :)

 
La 2 februarie 2015 la 07:10 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

pana cum un an aproximativ nu prea aveam preocupari de genul, dar in timp am des=cis ca e mai economic..nevoia te invata sau mai bine spus de cele mai multe ori te obliga

 
La 4 februarie 2015 la 05:40 , Blogger Mihaela Pojogu a spus...

Urmez deja multe din lista ta, mai scap sa fac mai mult decat trebuie dar se mananca a doua zi, congelarea e scoasa din ecuatie, in rest ochiometrul functioneaza bine. :))
xoxo

 
La 4 februarie 2015 la 11:21 , Blogger Unknown a spus...

Foarte bune sfaturile, in special cel cu bugetul ar trebui sa il pun in aplicare.

 
La 5 februarie 2015 la 03:19 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

daca functioneaza ochiometetrul e bine, la mine e stricat :)

 
La 5 februarie 2015 la 03:20 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

usor de zis greu de facut...:)
si cand mergi in magazine si mai apar tentatiile ...

 
La 23 februarie 2015 la 04:15 , Blogger Ana a spus...

Obisnuiesc sa urmaresc emisiunea lui Jamie de fiecare data cand doresc sa gatesc ceva nou!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire