miercuri, 15 martie 2017

Cum au trecut cele nouă luni de sarcină

   În urmă cu ceva timp vă povesteam cum am ajuns să îl am pe Ștefan , dar m-am gândit  să vă povestesc câte ceva și de pe parcursul sarcinii.
Trebuie să recunosc că am avut o sarcină ușoară. După testul pozitiv am avut simptome care vin și pleacă, dar m-am bucurat de fiecare simptom indiferent că a fost plăcut sau nu. 


Printre primele simptome pe lângă mersul des la baie a fost răul , greață nu am avut dar orice mâncăm peste zi seara stomacul meu dădea afară. Nu am suportat carnea și asta toată sarcina deși mi se tot spunea că nu este bine să nu mănânci carne, în schimb puteam să mănânc lactate oricât mai ales cașcaval. Am avut câteva săptămâni bune în care am mâncat doar sandwici cald cu cașcaval, era sătulă lumea să mă vadă ce mănânc. Pe lângă aversiunea față de carne nu mi-a plăcut Cola , asta până prin luna a 7-a .Primul trimestru cam asta a fost , poate ar trebui să adaug și că am fost tot timpul obosită și puteam să dorm oricând.
     Al doilea mi s-a părut ușor, stomacul meu și-a revenit, puteam mânca fără a mai da afară. Cu toate acestea am obserbat că am devenit mult mai sensibile. Am mers la mare în august,vreme urâtă înnorat bătea vâ0ntul am stat doar o oră la soare. Rezultatul:insolație(deși am avut capul acoperit și m-am dat cu cremă cu protecție 50), frisoane, mi s-a umflat fruntea și mi s-au umflat picioarele și am făcut alergie.
Când am ajuns înapoi acasă am mers la urgență, mă speriasem teribil după un eco am aflat că bebe e bine, iar reacția mea în afară de insolație era de la aerul condiționat din mașină. Singurul medicament prescris a fost Paracetamol în caz de temperatură, în rest nu am avut voie nici măcar antialergic doar pudră mentolată să nu mă mai  scarpin și am mai folosit câteva produse externe pentru a calma mâncărimile . Alergie când merg la Marea Neagra am întotdeuna, deși mă așteptam de data aceasta să scap dar nu am fost prea norocoasă.
     Am avut oarecum noroc, vara lui 2016 a fost destul de acceptabilă din punct de vedere termic. Poate și faptul că am lucrat a fost bun, mai ales că aveam aer condiționat pe care am putut să îl controlez în voie. Oboseala am resimțit-o pe tot parcursul sarcinii, am dormit mult și m-am odihnit până în luna a opta când au apărut schimbări majore. Din cauza burții care mi-a crescut foarte mult nu reușeam să respir prea bine, așa că am fost nevoită să dorm stând în fund. Tot cam atunci am început să am insomnii, apropierea venirii lui bebe mă ținea trează. Pe lângă asta am reușit să iau o răceală foarte urâtă după ce am fost într-un magazin. În afară de Paracetamol nu am luat altceva, cu toate acestea a trecut destul de repede ceea ce m-a făcut să cred că a fost doar un virus.
 În ultima lună m-au apucat poftele, da...poftele dar recunosc că nu m-am abținut deloc, știind că urmează ca după naștere să urmez o dietă strictă.

După cele 9 luni de sarcină am tras câteva concluzii:
  • cele mai bune răspunsuri la nelămuriri le are doctorul, dacă nu îți "place" cum îți răspunde sau ce îți răspunde doctorul,mergi la altul chiar și pentru o altă parere
  • google nu este cea mai bună sursă de informare , de multe ori ceea ce găsești mai mult te sperie decât te ajută
  • stresul este cel mai mare inamic 
  • aspectul burticii nu prevede sexul copilului
  • primești multe sfaturi pe perioada sarcinii și după, doar tu poți decide ce vrei să faci și câteodată trebuie pus piciorul în prag  
Pentru cele care sunteți mămici sau sunteți pe cale să deveniți mămici cum a fost sarcina voastră? 

Etichete:

6 comentarii:

La 20 martie 2017 la 11:15 , Blogger Rokolla a spus...

Ai avut o sarcina agitata si dificila. Eu am fost foarte relaxata. Am dormit cat am vrut si nu am avut pofte prea mari de somn, fata de obicei. Am mancat cam orice si cred ca de 2 ori am voitat ... nu stiu exact de ce. In rest am mai avut probleme cu mersul des la toaleta. Cam atat ... :))

 
La 22 martie 2017 la 00:30 , Blogger Bratu Gabriela a spus...

sincer, eu abia astept sa vad cum va fi. am zis ca mai asteptam vreo 2-3 luni, sa fiu si eu in regula la munca, macar indemnzatia s-o iau, si apoi ne punem pe treaba. sa nu asteptam prea mult si sa fie prea tarziu

 
La 22 martie 2017 la 11:01 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

eu o consider usoaa pe langa altele care chiar au tras cu rau toata ziua ,cum somnul dinpacate am avut dar trebuia sa merg la lucru :)

 
La 23 martie 2017 la 12:05 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

succes si sa va iasa cat mai repede ;)
asa e cel mai ok, sa ai indemnizatie ca altfel e cam aiurea si cheltuieli sunt, chiar zicea cineva ca daca as fi alaptat ieseam mai ieftin, dar e o chestie de decizie personala

 
La 31 martie 2017 la 14:17 , Anonymous Mami a spus...

Cel mai important este minunea de dupa. Crestere usoara!

 
La 3 aprilie 2017 la 08:07 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

multumim :*

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire