luni, 23 martie 2015

Ceaiul de urzici, ideal pentru începutul de primăvară

        Astăzi mă gândeam să mai adaug câte ceva la capitolul sănătate și să vă povestesc despre ceaiul de urzici și despre beneficiile urzicilor în general. Prima experiență cu urzicile (și aici nu mă refer la întepături) am avut-o acum câțiva ani. Tatăl meu, datorită unor probleme de sănătate a fost nevoit să reducă consumul de carne și să se axeze pe fructe , legume și verdețuri .Nu i-a fost greu mai ales că îi plac și m-a îndemnat și pe mine să încerc. Norocul meu că semăn pe el, mama mea nu prea le are cu verdețurile...mănâncă foarte puține feluri. Țin minte că într-o zi am venit de la lucru și în farfurie am văzut ceva ce semăna de la depărtare cu spanacul,și l-am gustat. Sinceră să fiu nu mi-a prea plăcut pentru că mi se părea că îmi înțeapă limba așa că am decis să nu mai mănânc mâncare de urzici și așa am trecut la ceaiul de urzici.


Nu îmi place în mod deosebit gustul , mirosul este destul de fad și la culoare la fel de fad ca și gustul. Cu toate acestea am continuat să îl beau datorită beneficiilor pe care îl are asupra organismului.
Eu prefer să beau ceai de urzici în sezonul de primăvară , când se găsesc de cules (sau se pot cumpăra din piață) deși se pot achiziționa de la plafar uscate.
Beneficiul ceaiului de urzici:
- ajută la detoxifierea organismului
- este excelent pentru vitaminizarea, remineralizarea și echilibrarea sistemului de apărare a organismului
-combate astenia de primăvară
-este benefic împotriva retenției de apă
Este indicat să beți maxim 4 căni de ceai de urzici nu mai mult iar în cazul în care luați medicamente este indicat să întrebați medicul.

Ați încercat ceaiul de urzici? 
Cum vi se pare?

Etichete:

6 comentarii:

La 23 martie 2015 la 02:12 , Blogger Alinapink a spus...

nu am baut :), nu imi plac urzicile :((

 
La 23 martie 2015 la 03:03 , Anonymous Anonim a spus...

Ghizdavu iuliana simona ;este adevarat ca urzicile sunt foarte sanatoase ,au proprietati diuretice ,trateaza anemia ,contin vitamine ,are actiune antiinflamatorie ,inlatura multiplicarea bacteriilor si lista poate continua ,eu am incercat sa le consum gatite ,ca si spanacul dar recunosc ca nu imi plac la gust ,ceai nu am voie sa il consum deoarece urzica interactioneaza in mod negativ cu pastilele de inima pe care trebuie sa le iau zilnic ,dar recomand aceasta planta ,este foarte sanatoasa

 
La 23 martie 2015 la 10:20 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

poate din cauza piscaturilor :)

 
La 23 martie 2015 la 10:21 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

asta asa e , e sanatoasa...de obicei am observat ca ce e gustos nu e tot timpul sanatos..asa ca indur un pic ma gandesc ca e pentru sanatate :)

 
La 1 aprilie 2015 la 14:07 , Blogger Claudia's Choice a spus...

Cred ca o sa incep si eu o cura cu un ceai de urzici, macar vreo saptamana, doua, ca de inceput de primavara! stiu ca au efect de detoxifiere, si ar prinde bine, cu toate ca nu ma dau un vant dupa gust :)

 
La 2 aprilie 2015 la 12:26 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

te obisnuiesti cu gustul , pan la urma te gandesti ca e sanatos..eu asa il beau cu gandul ca face bine :)

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire