marți, 28 iunie 2016

Cum mi-am "tratat" ultima alergie

        Bună dimineața dragilor, m-am tot gândit după atâta pauză despre ce să mai scriu și subiectul a venit singur dar nu neapărat pe neașteptate. 
De când mă știu , când merg la mare fac alergie că e de la praf sau de la nisip nu știu să afirm cu siguranță dar acest "fenomen" neplăcut se petrece doar atunci când stau la mare și cel mai precis la plajă (deci prin logică zic că nisipul este de vină). Alergia mea se manifestă prin mâncărimea pielii de pe picioare (culmea doar picioarele sunt afectate) deși nisipul atinge cam toate zonele corpului. Primele zile sunt bine, nu se întâmplă nimic deosebit în afară insolație și piele roșie dar după începe calvarul: începe să mă mănânce pielea și ajung să mă scarpin până se înroșește, am ajuns până acolo că nu pot nici măcar dormi noaptea din cauza mâncărimii. Când ajung la faza cu lipsa somnului de obicei sunt foarte reticientă la orice și atunci trebuie să acționez. Am descoperit împotriva alergiilor Aeris, mă înțeleg bine cu el doar că din păcate în perioada aceasta am interzis la 99,9 % din medicamentele existente astfel încât singura mea șansă este un tratament extern.
     Încep prin a curăța zonele problemă(cam până la genunchi pățesc acest lucru) doar cu apă călduță, mă gândesc că și așa zona iritată ar face și mai urât după care tamponez zona cu un prosop uscat . Stau așa cam o oră, când începe din nou să mă deranjeze, atunci urmează să aplic apa termală, chiar am observat un efect de calmare instant care durează câteva ore. Momentan mai am un pic din apa termală de la Saint-Gervais Mont Blanc dar cu siguranță o voi achiziționa când se termină , mai ales că are un preț foarte prietenos. 
Când sunt acasă și pot purta haine comode îmi place să aplic o cremă hidratantă și recent am descoperit CICASTIM de la Acm. Este o cremă reparatoare, dedicată pielii iritate am aplicat-o și în alte ocazii, mai ales în zonele uscate sau crăpate. Partea bună a acestui produs este că se poate folosi atât pentru față cât și pentru corp.
Când merg la lucru este un pic mai problematic, în general port blugi și inevitabil când îmi ating piciorele .Atunci folosesc altceva, o pudră mentolată. Prima dată când mi s-a recomandat să aplic așa ceva m-am uitat puțin cu neîncredere, adică banală pudră mentolată să facă bine, dar chiar îmi priește. O aplic dimineața după duș și efectul durează toată ziua, cam în cinci zile de aplicări repetate a produselor alergia dispare.
Nu zic că are efect la toată lumea, doar la mine personal cu toate acestea sunt curioasă să îmi spuneți voi cum vă tratați alergiile ,orice fără medicamente,

14 comentarii:

La 29 iunie 2016 la 00:47 , Blogger Semblog a spus...

Eu am o asemenea alergie la apa din București. Dupa ce plec o perioada si ma intorc acasa, pana se reobisnuieste pielea cu apa asta nasoala, la fel, ma mananca doar picioarele. Eu aplic ulei de argan si se mai potoleste mancarimea. Xoxo

 
La 29 iunie 2016 la 00:50 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

bina de stiut, o sa incerc si eu cu ulei de argan data viitoare ceea ce cred ca va fi la anul sau peste doi ani

 
La 29 iunie 2016 la 01:47 , Blogger CristinaB a spus...

In urma cu ceva timp faceam si eua legrie la produsele cosmetice, mai exact la luciurile de buze, dupa ce le aplicam, la cateva ore zona din jurul buzelor se inrosea si ma manca groaznic, iar buzele se umflau. Dupa o- zi-doua, piele din jurul buzeleor si de pe buze se decojea.. groaznic era. Eu luam pastile pentru alergie in cazurile alea, dar Slava Domnului nu am maia vut astfel de alergii si spers a nu mai fac.
Ciudat e ca, dupa o perioada am inceput sa folosesc aceleasi luciuri de buze la care am facut alergie, insa nu am mai patit nimic. Nu-mi pot explica de ce..

 
La 29 iunie 2016 la 03:11 , Blogger Bratu Gabriela a spus...

:( eu chiar n-am probleme cu alergiile, nici la praf, nici la polen... anul trecut ajm patit-o cu ochii, nu stiu nici pana acum de la ce a fost, atunci m-am ajutat de aerius si picaturi, zona nu mi-a permis alte incercari

 
La 29 iunie 2016 la 04:53 , Blogger coco a spus...

si eu mari probleme :(

 
La 29 iunie 2016 la 06:02 , Blogger Unknown a spus...

Alcool mentolat folosesc. Este singurul care-mi calmeaza mancarimea.

 
La 30 iunie 2016 la 06:02 , Blogger Alinapink a spus...

Recunosc ca nu sunt o persoana alergica :), nu am problema dar e bine sa stii ce este util in astfel de cazuri.
Pupici

 
La 30 iunie 2016 la 23:58 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

ce chestie,poate aveai o sensibilitate in momentul acela oricum foarte ciudat

 
La 30 iunie 2016 la 23:59 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

din pacate la ochi chiar e greu de tratat, cel putin produsele sunt putine

 
La 1 iulie 2016 la 00:02 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

sa sti ca pana pe la 25 parca nu aveam si dupa s-au razbunat, perioada polenului stranut de numa dar aia nu e asa rau ca alergia la nisip..bine macar ca exista medicamente si alternative

 
La 1 iulie 2016 la 00:02 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

am incercat si alcool mentolat e ok, dar efectul parca dispare mai repede

 
La 1 iulie 2016 la 00:03 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

e cam nasol fie ca ai una au 10 alergii, chiar ma gandeam sa merg sa imi fac analize sa vad exact la ce sa stiu sa evit

 
La 1 iulie 2016 la 00:14 , Blogger Unknown a spus...

Nu am probleme cu alergiile ,din fericire

 
La 1 iulie 2016 la 00:21 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

esti norocoasa

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire