joi, 28 ianuarie 2016

Fertilia Medical Center – prima clinică de fertilizare in vitro din România care utilizează tehnica PGD


Clinica Fertilia este prima și singura clinică din România care utilizează laserul PGD (Preimplantation Genetic Diagnosis) pentru diagnosticarea problemelor genetice prenatale. În urma unui parteneriat încheiat cu Bioarray Laboratories Spania, centru de diagnostic și cercetare specializat în analiza genetică prin biologie moleculară (secvențiere next-generation NGS), Fertilia Medical Center pune la dispoziția pacienților primul laser PGD din România.
Analiza cu laser PGD se realizează în cazul cuplurilor care apelează la fertilizarea in vitro și este procedura care poate determina și preveni o sarcină afectată de o dereglare genetică sau cromozomală și poate evita nașterea unui făt cu malformații.




Avand în vedere numărul mare de cupluri care încearcă an de an să aducă pe lume un copil sănătos și nu reușesc, am considerat necesară introducerea acestui tip de procedură. Analiza cu laser PGD este recomandată în special în cazul cuplurilor cu istoric de boli genetice în familie (precum hemofilia sau Sindromul Down), infertilitate inexplicabilă, vârstă avansată a mamei sau calitate scăzută a spermei tatălui. De asemenea, se poate opta pentru această procedură în cazurile cu nașteri precedente cu dificultăți sau anormalități cromozomiale și în cazurile de avorturi spontane recurente. Femeile care au avut mai mult de patru avorturi spontane primesc recomandarea de fertilizare in vitro cu indicație de PGD. De asemenea, investigația cu acest laser se recomandă și cuplurilor cu eșec la trei fertilizări în vitro”, declară imunologului  doamna Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic primar Obstetrica Ginecologie
PGD crește considerabil șansa de succes a unei sarcini FIV
Studiile arată că peste jumătate din toate ciclurile FIV eșuate nu pot fi explicate prin anomalii genitale, ci doar prin calitatea genetică slabă a embrionilor. PGD crește considerabil rata de succes a unei sarcini prin FIV, oferind informații prețioase pentru cuplurile în care eșecurile FIV anterioare au rămas inexplicabile.
La o primă analiză, pot fi considerați sănătoși embrionii care au un număr de diviziuni corespunzător momentelor din ciclul de creștere, celule individuale cu o dimensiune uniformă, din care să nu lipsească "fragmente" celulare, care să poată cauza probleme în procesul de creștere embrionară. Descoperirile recente au arătat însă, că în anumite cazuri, chiar și embrionii care par sănătoși pot fi anormali și total incapabili de a produce o sarcină. Prin utilizarea laserului PGD, se poate examina embrionul dincolo de aspectul superficial, ajungându-se până la codul genetic intern al acestuia. Astfel, în urma acestui test, embrionii care păreau de calitate se pot dovedi a fi alegerea greșită în stabilirea unei sarcini sănătoase. Pe de altă parte, embrionii care au fost clasificați drept mai puțin eficienți din cauza aspectului lor, pot fi de fapt de cea mai bună calitate, având chiar până la 10-20% mai multe șanse de a conduce către o sarcină sănătoasă, decât cei care au fost utilizați fără analiza PGD.
Cum se realizează analiza cu laser PGD?
Materialul embrionar se poate preleva doar în cadrul Fertilia Medical Center, urmând să fie trimis ulterior spre evaluare în Spania, la Biorray Laboratories.
Când embrionul se află în a treia zi de dezvoltare, 1-2 celule din cele ce îl formează pot fi îndepărtate fără a afecta în niciun fel embrionul, acesta funcționând în continuare ca și cum acel blastomer nici n-ar fi fost îndepărtat. Fragmentul va fi supus unor teste și analize genetice pentru a afla compoziția cromozomială a embrionului și dacă acesta este sau nu purtător al unei mutații genetice. Astfel sunt identificați embrionii sănătoși, care vor duce la nașterea unor copii perfect normali.
Analiza cu laserul PGD permite depistarea unei dereglări genetice la făt și evitarea nașterii unui copil bolnav genetic. Acest instrument nu trebuie privit însă că o modalitate de a manipula trăsăturile și caracteristicile fătului, lucru imposibil de controlat de altfel, ci ca o metodă extrem de utilă pentru cuplurile care apelează la reproducerea umană asistată de a aduce pe lume un copil sanatos”, a explicat Dr. Embriolog Atena Năstase, Specialist în cadrul Fertilia Medical Center.
Despre Fertilia Medical Center
Fertilia Medical Center este un centru medical ultraspecializat în infertilitate, medicină materno-fetală și ginecologie complexă. Cu experiență de peste 17 ani în sistem particular și de stat, Fertilia Medical Center dispune de singurul laser pentru studiul bolilor genetice încă de la nivel de embrion din România. Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.fertilia.ro/despre-noi.html sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Clinica-Fertilia/241462822573898?fref=ts.



Etichete:

12 comentarii:

La 28 ianuarie 2016 la 09:13 , Blogger Alinapink a spus...

:(, recunosc ca am avut noroc sa nu fie nevoie de acest tip de clinic, dar nu vreau sa ma gândesc...

 
La 28 ianuarie 2016 la 09:47 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

din pacate sunt multe cazuri care necesita acest gen de proceduri :(

 
La 28 ianuarie 2016 la 10:25 , Blogger coco a spus...

tocmai spunea ceva la tv!

 
La 28 ianuarie 2016 la 10:29 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

serios? nici nu am aprins televizorul

 
La 28 ianuarie 2016 la 14:52 , Blogger Rokolla a spus...

In primul rand ma bucur ca medicina avanseaza si se pot face ceva in anumite cazuri. Sunt familii care isi doresc extrem de mult copii si nu reusesc asa ca sunt de parere ca aceste metode sunt perfecte.

Daca nu aveam un copil nu as fi stiut cum sta treaba dar acum ca am un copil am vazut cat de greu este sa intretii o sarcina si cata satisfactie iti poate aduce un bebe. Ma uit la televizor si vad familii cu 10 copii de care parintii nu se ingrijesc absolut deloc si sunt familii care si-ar dori macar unu ... sa fie al lor!!!! Este un subiect sensibil mai ales pentru mame! Sunt sigura ca articolul tau vor indruma multe mamici sa foloseasca aceasta metoda! Te pup

 
La 29 ianuarie 2016 la 04:49 , Blogger Mihaela Pojogu a spus...

Un subiect sensibil dar care poate fi o solutie pentru multe cupluri.

 
La 29 ianuarie 2016 la 04:52 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

asta asa este, ma uit la televizor si sunt indignata au zece copii si se plang ca statul nu ii ajuta, si ii tin flamanzi pe sarmanii copii....de obicei schimb programul pentru ca nu pot sa ma uit pana la capat, imi dua lacrimile

 
La 29 ianuarie 2016 la 04:54 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

din pacate un subiect sensibil si destul de tabu in tara, se plang ca scade natalitatea dar din pacate statul lasa oameni sa traga sa aiba un copil ...stiu un cuplu care si-a luat rate de la banca sa reusesca miracolul de a face un copil, trist ....

 
La 29 ianuarie 2016 la 09:31 , Blogger ellafairytale a spus...

Un articol foarte util pentru cei care trec prin situatia aceasta.

 
La 1 februarie 2016 la 02:33 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

asa este

 
La 1 februarie 2016 la 23:57 , Blogger Claudia's Choice a spus...

Un articol foarte util!

 
La 2 februarie 2016 la 04:18 , Blogger Gutu Bianca Lucia a spus...

spr sa fie, mai ales pentru persoanele care au nevoie

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire