joi, 30 iunie 2016

Perfecțiunea tehnologiei laser – recuperarea cu 60-80% mai ușoară față de operațiile estetice obișnuite

În ultimii ani, intervențiile chirurgicale, cât și pregătirile preoperatorii s-au dezvoltat simțitor, iar noile tehnologii nu prezintă riscuri majore asupra pacientului. Intervențiile în care se utilizează laserul sunt din ce în ce mai multe, datorită tehnologiei avansate în lumea medicală, lucru care nu face altceva decât să minimalizeze efectele secundare ce pot apărea din cauza factorului de eroare uman. Tehnologia laser ajută corpul să se recupereze mai repede și să împiedice anumite reacții inflamatorii și hemoragice ce pot complica intervențiile.

La ce tip de intervenții se utilizează laserul?
Atât înfrumusețarea, cât și reconstrucția cu laser pot îmbunătăți vizibil aspectul fizic și pot, de asemenea, ascunde sau corecta semne, cicatrici, defecte și alte afecțiuni ale pielii.
La momentul actual pot folosi laserul în toate intervențiile pe care le efectuez datorită performanței pe care am atins-o în urma unui lung drum de studiu și cercetare în colaborare cu instituții medicale americane. Avantajul este acuratețea foarte crescută, traumatism operator scăzut și recuperare mult mai confortabilă, rapidă, cu rezultat precis și mai ușor de atins, iar durerea este uneori eliminată chiar până la zero” explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.
De la reconstruirea anumitor părți ale corpului, în cazul persoanelor care au suferit arsuri, până la augmentare mamară, liposculptură, epilare definitivă, tratamentul tenului sau operațiuni și proceduri de eliminare a grăsimilor de pe anumite zone din corp, procedurile cu laser acoperă o gamă variată de nevoi.
Susținută de tehnologia de simulare 3D prin care se stabilește planul precis pentru medic, dar și un confort psihic pentru pacient, tehnologia cu laser oferă o gamă variată de servicii și proceduri customizate dorințelor și stilului de viață al fiecăruia. Conform planului calculat, avantajul pentru chirurg este precizia crescută a actului chirurgical și crearea unei perspective asupra rezultatului ce depășește acuratețea unui simplu ochi privitor. În ceea ce îl privește pe pacient, siguranța și confortul sunt cuvintele cheie, obținute datorită imaginilor de simulare 3D. În plus, recuperarea după operația prin tehologia laser este cu 60-80% mai ușoară față de o operație normală.
Există restricții în activitate după tratament?
Ca după orice intervenție, există și restricții, însă acestea depind foarte mult de starea pacientului. Dacă acesta se simte bine mai repede și este apt, își poate relua activitățile de zi cu zi. Rezultatele diferă de la o intervenție la alta, însă putem observa diferențe foarte clare între o operație clasică și una cu laser chiar de la primele ore de recuperare postoperatorie, atunci când riscurile de a dezvolta complicații sunt mult mai scăzute, iar confortul este mult mai crescut în cazul celei de-a doua” a declarat dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.
Despre dr. Kasem Abu Bakr
Kasem Abu Bakr este membru al Societății Regale de Medicină din Anglia, membru al Societății Române de Chirurgie Estetică și al Asociației Chirurgilor Plastici din România, membru al Colegiului American de Flebologie, acreditat de Universitatea din Chicago în domeniul chirurgiei plastice și certificat în lipoliza cu laser și proceduri endovenoase.
În anul 2013 a fost declarat cel mai bun chirurg estetician al anului și ambasadorul Institutului de Cercetare din România. În 2015 a fost ales într-o echipă internațională engleză-canadiană după o activitate educativă și de cercetare drept unul din cei mai buni 13 chirurgi din lume pentru inovație și inventivitate, pentru lucrarea științifică de laser în chirurgia estetică.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire