miercuri, 5 februarie 2014

Două măşti Ayurveda care merită încercate.....

În ultimul timp, în căutarea ineditului pe youtube am ajuns la Ayurveda, medicina naturistă indiană recunosc că e foarte fascinată şi cu ingrediente accesibile ca preţ. De acolo am ales doua masti, pe care le-am incercat si ma declar fan.


Masca 1:
Aveti nevoie de :
- jumatate de lingurita ghimbir, nu puneti mai mult deoarece pisca fata
-jumatate de lingurita de turmeric, daca puneti mai mul va ramane fata galbena daca totusi doriti sa puneti mai mult ar trebui pusa si o capsula de spirulina (pentru a anula culoarea galbuie care ar putea pata pielea)
-totul se amesteca cu apa si se aplica pe tenul curatat in prelabil
-se sta cu ea pana se usuca dupa care se spala tenul cu apa si se aplica o crema hidratanta

Masca 2:
-aveti nevoie de aproximativ 200 de ml de lapte caldut
-jumatate de lingurita de praf de ghimbir, dar se poate si o ligurita va sfatuiesc sa incercati cu jumatete si daca vi se pare ca nu ar avea efect puneti o ligurita
-servetele de bucatarie din acelea rola, sa fie mai groase
-se ameste compozitia si se imbiba  servetelul in lichidul obtinut si se aplica pe fata, evitandu-se zona ochilor se sta cu sevetelul cam 5 minute in fiecare zona, dupa care se tot replica pana adunat tineti jumatate de ora... la final fata nu trebuie clatita dar se aplica o crema hidratanta

        Efectele sunt aproape instant, aceste doua masti fiind destinate tenului cu tendinta acneica, riduri . Ghimbirul fiind utilizat impotiva ridurilor, iar turmericul trateaza acneea.Dar neaparat dupa utilizarea lor trebuie aplicata crema hidratanta deoarece , tenul este mai uscat si este indicat folosirea lor seara inainte de culcare efectele fiind mult mai evidente dimineata.
    Am incercat ambele masti si singura modificare adusa de mine este acel praf de spirulina dupa ce am observat prima data cat de galbena mi-a ramas fata, daca totusi preferati sa nu puneti spirulina nu e problema  pigmentul turmericului dispare dupa ce va spalati pe fata de cateva ori. 
Dupa ce folositi aceste masti si le spalati de pe fata, neaparat fata trebuie  stersa cu servetele deoarece pateaza prosopul.

Etichete: , , ,