duminică, 22 februarie 2015

4 tipuri de team building

Team buildingul este o practica necesara pentru orice companie pentru a avea o coeziune cat mai mare intre angajatii sai, si implicit o performanta mai mare. O companie nu se construieste pe indivizi, se construieste printr-o echipa. Insa in momentul in care te hotarasti sa adopti un program de team building trebuie sa te gandesti si la tipul de team building potrivit tie. Tipurile de team building se clasifica in functie de abilitatile pe care le implica, marimea echipei precum si obiectivele tale. Pentru un team building profesionist, apeleaza la o echipa pregatita in acest domeniu, care o sa te poata ajuta indiferent de tipul de team building pe care il preferi. Diferite oferte de team building poti sa gasesti la VerticalAdventure, in functie de nevoile tale, echipa Vertical poate sa creeze o oferta potrivita tie.



Ca si program de team building exista 4 optiuni:

  • un program de team building axat pe personalitate - in cadrul unui asemenea program participantii pot sa descopere multe lucruri despre personalitatea lor, precum si personalitatea celor din jur, pentru a-i intelege mai bine
  • un program de team building axat pe activitati - toate activitatile din cadrul unui asemenea program de team building au ca scop provocarea participantilor, pentru a putea indeplini task-ul trebuie ca toti ca colaboreze. De regula aceste activitati sunt outdoor, mai multe exemple de activitati ourdoor de team building gasesti pe site-ul VerticalAdventure.
  • un program de team building pe abilitati - se bazeaza pe o activitate gen workshop, in care fiecare membru a echipei isi dezvolta o anumita abilitate, precum rezolvarea conflictelor, critica constructiva etc. Aceste abilitati pot fi usor extrapolate si folosite la locul de munca.
  • un program de team building axat pe rezolvare de probleme - si in acest caz se folosesc activitatile ce se desfasoara de regula afara, coordonatorul ofera o problema pe care echipa trebuie sa o rezolve, impreuna. Trebuie sa identifice modalitatile si provocarile care le stau in cale, si sa lucreze impreuna pentru a le rezolva.

Fiecare tip de team building prezentat atinge anumite nevoi si dezvolta echipa intr-un anumit fel unic. In functie de nevoile echipei tale poti sa alegi una din aceste tipuri, sau mai multe. O oferta personalizata de team building este varianta cea mai buna. Oferte de team building gasesti la VerticalAdventure!