miercuri, 23 decembrie 2015

Activit Polivit Junior protejeaza sistemul imunitar al copilului tau, pentru o vacanta de iarna fara griji

In lunile de iarna raspandirea virusului gripal este foarte rapida atat printre prescolari, cat si printre scolari. Copiii cu varsta intre 6 si 10 ani sunt predispusi sa raceasca pana la de 10 – 12 ori pe an, spre deosebire de adulti, care pot raci in medie de 2-3 ori pe an. Statisticile evidentiaza faptul ca aproape 42% dintre copii se pot imbolnavi in sezonul rece de gripa, iar 50% dintre afectiunile acestei perioade sunt legate de aparatul respirator superior.
Daca obisnuiti sa va petreceti vacanta de iarna departe de casa, trebuie sa aveti in vedere ca cel mic are nevoie de o protectie sporita. Riscul de a contacta o viroza este foarte mare in cazul copiilor, tocmai pentru ca sistemul lor imunitar este fragil, iar organismul reactioneaza diferit la fiecare nou virus.
„Cel mai des pot aparea obstructia nazala, tusea, durerea de gat, insotite adesea de cresterea moderata a temperaturii - semne ale rinofaringitei banale. Aceasta se poate complica cu o sinuzita, otita sau poate insoti o bronsita sau o bronsiolita. Atunci cand copilul este expus unui alt mediu decat cel cu care era deja obisnuit, acesta poate deveni sensibil, alergic, iar aceste afectiuni pot deveni mai frecvente si se pot manifesta mai agresiv”, sustine dr. Florenta Cretu, Specialist Ropharma.




Aflați mai multe »

Etichete: