joi, 13 noiembrie 2014

DIY :mască de par cu Henna neutră şi Apă de tei

    Dacă urmăriţi pagina de Facebook al celor de la Elemental cred că aţi văzut că recent au demarat o campanie de testare pentru bloggeri, la alegere între cele două kituri unul pentru îngrijirea tenului şi unul pentru îngrijirea părului. Recunosc că am fost foarte încântată să încerc şi m-am înscris, am fost printre norocoasele care au fost alese aşa că am aşteptat cu nerăbdare pachetul. 
Anul trecut a fost o campanie asemănătoare doar că eu m-am înscris cam târziu, aşa că de data asta m-am înscris imediat ce am văzut. De ce mi-am ales kitul B, cel pentru păr...păi în principiu m-am gândit că pentru ten am momentan suficiente produse aşa că mai merită şi părul meu răsfăţ. Nu sunt la prima testare a hennei, în liceu mă vopseam cu această plantă aşa că în principiu cam ştiam cum se foloseşte şi ce efect are asupra părului.


Henna neutră este un produs non-colorant , cu multiple beneficii:
-conferă vigoare, strălucire şi volum firelor de păr
-îndepărtează mătreaţa
-echilibrează secreţia de sebum, curăţând scalpul face părul mai uşor de pieptănat 

Nu prea am înţeles la început de ce este inclus în acest kit şi Apa de tei, cum  nu am folosit până  acum nu ştiam exact efectele ei. După ce am citit prospectul am decis la prima tură să pun în mască şi această apă.
Cu toate acestea Apa de tei este foarte bună şi pentru ten, ajutând la iluminarea şi netezirea acestuia, utilizat în îngrijirea părului este un bun tonic.
Chiar are un miros vag a tei, plăcut aş spune mai ales că este toamna şi această mireasmă aduce amintirile unui alt anotimp.
Prima dată când am făcut această mască am pus 6 linguri de henna+o lingură apă de tei+ 3 linguri apă fierbinte( am folosit un bol de porţelean, dar poate fi folosit şi unul de sticlă), pasta rezultată am aplicat-o pe părul curat şi uscat.
 Modalitatea de aplicare pentru această mască este în funcţie de şi pentru ce vreţi să o folosiţi. Eu am preferat să o folosesc pe întreaga lungime a părului şi pe scalp, asta deoarece am scalpul gras.Am lăsat să acţioneze masca mai mult de 30 de minute( nu se întâmplă nimic negativ în cazul în care se stă mai mult timp cu această mască), timp în care am butonat la televizor. Capul se ţine acoperit cu o folie peste care se pune un prosop, astfel se menţine căldura şi are un mai bun efect.
M-am spălat pe cap la fel cum o fac de obicei, şampon,balsam şi am clătit bine . Dacă aţi mai folosit henna ştiţi că întotdeuna mai rămâne ceva.

Ce am observat după utilizarea acestei măşti:
Părul meu a rezistat fără să se îngraşe patru zile, un record pentru mine care din a doua zi începe încet să "lucească". 
Ştiu că este recomandat şi împotriva mătreţii, dar eu nu am această problemă decât foarte rar şi nu mă pot pronunţa  la acest punct.
Cu toate că am folosit deja de două ori această mască , singurul efect observat a fost cel de echilibrare a sebumului, şi voi reaplica cu siguranţă masca măcar la două săptămâni pentru că odată pe săptămână îmi este un pic cam incomod.
Cel mai mare dezavantaj al acestei măşti este că atunci când începe să se usuce  încep să cadă miciucatele de henna, ca şi mălaiul ceea ce înseamnă cam mare dezordine în baie când spăl produsul.

Dacă sunteţi curioase să încercaţi unul din cele două produse sau ambele le puteţi achiziţiona de pe siteul Elemental:

Etichete: , , , , , ,