sâmbătă, 21 februarie 2015

Lucruri pe care trebuie sa le ai la birou

Birourile sunt spatii de activitate in care lumea munceste, in care se desfasoara proiecte, in care se conduce o afacere. Este un loc organizat in care pentru opt ore sau mai mult vietuiesc o multime de oameni, unde fiecare persoana si fiecare obiect isi are aportul asupra activitatii ce se desfasoara acolo. Exista multe obiecte si aparate necesare intr-un birou, atat pentru sarcinile ce se indeplinesc acolo cat si pentru organizarea biroului. Cuvantul hartogarie vine de la muntele de hartii si documente ce se aduna in orice birou, inclusiv acum, in era digitala, de hartii nu scapam. Pentru pastrarea curateniei si ordinii exista cosuri pentru birou, special create pentru a se imbina usor in mediul unui birou. Sunt atat accesorii cat si o parte a ambientului.


Sunt cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le regasim in orice birou, obiecte practice, necesare activitatii desfasurate intr-un asemenea mediu.

  • un calculator sau laptop cu accesoriile aferente. Desigur impreuna cu calculatorul vine si biroul, spatios, cu cel putin un sertar, fiecare persoana ajunge sa aiba nevoie de cateva lucruri micute pe care nu e bine sa le tina pe birou si nu e practic sa le tina in alta parte.
  • un scaun ergonomic ajustabil - fiecare dintre noi este diferit, astfel nevoile noastre din punct de vedere ergonomic sunt diferite, scaunul trebuie sa se potriveasca perfect.
  • un pahar cu apa sau/si o cana de cafea, odata ce te afunzi in munca poti sa uiti usor de tine, sa treaca timpul si sa te desidratezi, iar daca faci asta 5 zile pe saptamana corpul tau va suferi.
  • un cos pentru birou, cos pentru hartii, nu e deloc practic sa te ridici si sa te plimbi pana la cel mai apropiat cos de fiecare data cand ai nevoie sa arunci ceva.
  • o poza inramata sau cateva lucruri personale, desi poate ca acest lucru este impotriva politicii multor companii, cateva lucruri ale tale, personale te pot ajuta sa te simti mai bine la birou.

Acestea sunt doar cateva din lucrurile ce trebuie sa fie intr-un birou pentru a te simti bine si a fi productiv in acelasi timp.