marți, 3 iunie 2014

La Roche-Posay Anthelios AC spf 30

    Protecţia solară, importantă dar de cele mai multe ignorată cu desăvârşire deşi cunoaştem toţi riscurile la care ne expunem.
Despre protecţia corpului am încercat cam din tot ce se putea, şi nu ratez niciodată ocazia de a folosi preponderent când mă expun la soare, însă de cea a feţei altă poveste. Cum am fobie  să mă dau cu cremă pe faţă (pentru că nu îmi place să o simt unsuroasă) , am ocolit cremele de protecţie solară pentru faţă, şi mi-am dat seama că am greşit. După părerea mea mai bine acum decât mai tarziu, mai ales că folosesc exfolianţi pentru ten şi e imperativ .
Despre La Roche-Posay ca şi brand  mi se pare bun, cu preţ cât de cât acceptabil, cu o gamă variată de produse.


Am început să mă documentez puţin în ceea ce priveşte ce sunt: UVA ŞI UVB, şi sper ca acesta informatie sa va ajute si pe voi:
UVA- A de la  "imbatranire" la "alergii"
Fiind prezente tot timpul anului, chiar şi în zilele noroase, razele UVA reprezintă 95% dintre razele ultraviolete care ating suprafaţa pământului. Ele trec prin nori, sticlă şi epidermă; spre deosebire de razele UVB, ele nu cauzează durere şi pătrund adânc în piele, ajungând la celulele dermei. Prin producerea radicalilor liberi, ele deteriorează celulele în timp şi pot determina apariţia:
  • Fotoimbatranirii: O schimbare în orientarea fibrelor de elastină şi colagen, cauzând pierderea elasticităţii pielii şi apariţia ridurilor
  • Intoleranţa solară, ce constă în alergiile solare (înroşire, mâncărime, erupţii polimorfe la lumină)
  • Tulburări de pigmentare (masca de sarcină, pete)
  • Apariţia unor tipuri de cancer de piele
UVB-B  de la "bronz" sau "arsuri"
 Razele UVB constituie 5% din radiaţiile ultraviolete care ajung pe pământ. Sunt încărcate cu foarte multă energie şi sunt oprite de nori şi sticlă; ele pot pătrunde în epidermă. Ele sunt responsabile pentru bronz, dar şi pentru arsuri solare, reacţii alergice şi cancer de piele. De aceea, este important să ne protejăm pielea atât de razele UVA, cât şi de cele UVB.( sursa)

Nu conţine: parfum, parabeni
Cantiate: 50 ml
Preţ: 45- 56 aproximativ, depinde de unde îl achiziţionaţi

   
 La Roche-Posay Anthelios AC spf 30
Este un produs destinat tenului mixt-gras, care nu duce la apariţia acneei sau a punctelor negre , având acţiune dublă împotriva luciului pielii :matifiază şi absoarbe sebumul şi transpiraţia.
Indice anti-UVA = PPD 25 (dintr-un maxim de 42)
Indice anti-UVB = SPF 30+
Eu am o uşoară sensibilitate  ,cu tendinţă alergică mă înroşesc foarte tare în zonele atinse de soare mai ales dacă este foarte puternic, însoţit de mâncărimi de aceea această cremă m-a ajutat mult mai ales cu tenul. Prima dată când am aplicat-o şi am ieşit afară pielea mi s-a înroşit şi m-am speriat puţin, dar la a doua aplicare această reacţie ciudată a dispărut.Rezistă foarte bine ca şi matifiant aproximativ 4-5 ore după care zonele grase încep să lucească, în cazul în care merg cu bicicleta şi normal că transpir rezistă aproximativ două ore. De obicei când ajung la lucru îmi clătesc faţa cu apă şi o şterg cu şerveţele demachiante, crema rezistă destul de bine acestei proceduri. Pentru a se înlătura complet crema de protecţie merge doar cu clenser şi apa călduţă.

  
 Crema este albă şi lichidă, trebuie utilizat puţin produs şi am fost întrebată dacă albeşte, foarte puţin după părerea mea....dacă este întins unform nu veţi întâmpina această problemă.
Cu siguranţă o voi reachiziţiona, mai ale că este excelentă şi ca bază de machiaj.

Etichete: