duminică, 8 februarie 2015

Întrebări și răspunsuri - camerele de supraveghere pentru exterior

Te pregătești pentru reînnoirea sistemului existent de camere de supraveghere din exterior sau interior sau iei în calcul chiar acum, pentru prima dată, instalarea unor asemenea camere? Poate întrebările și mai ales răspunsurile din rândurile următoare îți vor fi de folos. Camere video exterior găsești acum la Ordis, la super-promoții.

  • Ar trebui să cumpăr o cameră de supraveghere video color sau una alb-negru?

Dacă întenționezi să folosești camerele într-un mediu în care condițiile de iluminare sunt foarte slabe, sunt recomandate cele din urmă. Dacă ai folosi o cameră color în condiții slabe de iluminare, videoul obținut ar fi oricum aproape alb-negru. Așadar cumpără o cameră color dacă lumina în respectiva zonă e acceptabilă.

  • Cum afectează factorul LUX calitatea imaginii?

Factorul de iluminare LUX este o unitatea standard de a măsura sensibilitatea unei camere de supraveghere video la lumină. Cu cât este mai mic numărul, cu atât va avea nevoie de mai puțină lumină pentru a reproduce o imagine clară. O cameră cu 1 LUX semnifică că va putea observa/reda o imagine dimineața sau chiar înainte de apus. O cameră de 0,5 LUX va putea observa imagini dintr-un coridor slab luminat. Un bec de 40W, fluorescent, va oferi suficientă lumină interioară pentru o cameră de 2 LUX. Cu ajutorul iluminării infraroșii (IR), camerele pot să funcționeze chiar și la 0 LUX, adică în întuneric total, chiar mai bine decât văd ochii noștri.

  • Cum să aleg o camera de supraveghere, pentru exterior sau pentru interior?

Există o multitudine de camere de securitate pe piața actuală. Care este adecvată nevoilor tale? Se găsesc camere cu capacitate de înregistrare audio, ori fără. Majoritatea camerelor nu au această funcție. Sunt produse modele de camere ascunse, cât un cub de zahăr, cu deschiderea de 1mm. Camere PC, cu o mini cameră, potrivită pentru a fi ascunsă. Camere dome (camere instalate într-o protecție din plastic, netransparentă, de formă unui dom - optime pentru tavanuri sau pereți. Camere video de supraveghere standard - modele vizibile, instalate în interior sau în exterior, ele au rolul și de a îndepărta oaspeții nedoriți (infractorii). Camerele rezistente la apă (potrivite pentru exterior) și camerele într-un înveliș special pentru folosire sub apă, ascunse - acestea pot fi folosite sub apă, pe perioade extinse de timp - de exemplu într-un acvariu cu apă.



Mult succes în găsirea și achiziția acestor dispozitive și sisteme speciale - alege să învestești în securitatea ta, a familiei și a bunurilor tale!


Etichete: