marți, 14 ianuarie 2014

Ultima dietă încercată, păreri pro şi contra...


    Anul trecut de Crăciun am fost în concediu până pe 6 ianuarie şi am constatat că am mâncat mult, mişcare nu prea am făcut, aşa că m-am îngrăşat. Nu foarte mult, undeva la trei kilograme, nu ar fi fost prea dramatic daca aş fi reuşit să îmi închei blugii, dar când am văzut că nu reuşesc am zis "gata, mă apuc de o dieta". Îmi doream ceva cu care să dau repede jos, iar după, să reuşesc cumva să mă menţin. 
    Am început să caut pe internet şi am găsit această dietă : regimul armatei israeliene, în 8 zile se slăbesc 10 kilograme.Eu nu îmi doresc 10, doar maxim 5, aşa că de luni din 6 ianuarie m-am apucat.

Pro :
- se slăbeşte rapid
-durează puţin

Contra:
-este dificil de urmat
-este containdicată în cazul anumitor boli

Ziua 1 si 2 :
-cafea neindulcită sau apă, pe lângă se mănâncă mere proaspete, deci clar nu e voie compot .
-m-am descurcat greu cu merele, deja dupa al patrulea mă uitam cu scârbă la ele, cumva totuşi am reuşit să termin ziua fără să mănânc şi altceva, asta în prima zi că a doua zi am mâncat o supă de roşii, nu mai rezistam de foame şi câteva mandarine.

Ziua 3-4:
-cafea neindulcită sau apă, permisă este doar brânza, indicată ar fi cea de capră, nu este voie caşcaval.
-prima zi de brănză a fost destul de bine, dar a doua zi deja m-am săturat şi de brânză, seara în schimb am mâncat două ouă fierte.

Ziua 5-6:
- cafea neindulcita sau apă, aliment permis este carnea de pui fara piele care se poate face fiarta, la gratar sau la cuptor, la care se pot folosi sare, piper sau condimente obtinute prin uscare.
-zilele cu carne parca au fost cele mai lejere, nu mi-a fost foame deloc desi am scapat un pic si am mancat o bucata de ciocolata amara.

Ziua 7-8:
-cafea neindulcită sau apă, singurul alimet permis: salată verde, nu este permisă aplicarea uleiului pe ea, dar se poate asezona cu sare şi condimete naturale.
-ador salata verde, am asezonat-o cu zeama de lămâie, sare şi usturoi, a fost bună la gust, mult mai bună decât zilele cu mere, deci în mod sigur nu mai mănânc mere mult timp.

Părerea mea finală după ce am urmat dieta:

Pro:
Singurul plus pe care îl pot da acestei diete este faptul că am dat jos destul de mult deşi nu am urmat 100 % regimul: 5 kg, deci mă declar mulţumită mai mult nici nu aveam nevoie.

Contra:
Este foarte grea, de multe ori îmi era atât de foame că mâncam alimentul permis şi eram sătula de el şi mă gândeam că mănânc pizza sau alte chestii. A reuşit să mă facă să renunţ la Cola, care este singurul meu viciu, sper să reuşesc să mă ţin departe cât pot de ea şi când ies în oraş să beau apă. Am avut senzaţii de ameteală, scadere de glicemie cu tremurat, oboseală (deşi am insomnie în general, am reuşit sa dorm neîntoarsă 10 ore şi tot să îmi fie somn), indispoziţie şi negativism. 

Nu aş recomanda această cură nimănui, am povestit despre ea doar ca o experienţă!

Etichete: