vineri, 12 aprilie 2013

Aloe Vera

Tot din seria tratamentelor naturiste pe care le-am consumat  dupa cura de antibiotice, este si SUCUL ORGANIC DE ALOE VERA.Se gaseste in farmacii si in magazinele naturiste, nu conteaza firma producatoare, conteaza doar cat din compozitie este aloe vera. Eu am ales un produs cu pret mediu, care are ca ingrediente: 99,8% suc de Aloe Vera, acid citric (0.1%), sorbat de potasiu (0,1%).
Ca tratament intern ajuta la: detoxifierea si regenerarea organismului ,intareste sistemul imunitar, imbunatateste digestia. Ca tratament extern: regenereaza celulele, grabeste vindecarea ranilor si iritatiilor.
Mod de utilizare: -uz intern: -se bea de 2-4x30 ml pe zi pe stomacul gol si se poate amesteca cu suc natural sau ceai; nu este recomandata depasirea dozei zilnice.
                          -uz extern: se aplica pe o discheta de bumbac si se sterge bland zona afectata.
 Inainte de a descoperi sucul de aloe vera, am incercat utilizarea plantei pentru uz extern. Frunza de aloe se poate aplica pe rani , arsuri solare si trateaza tenul cu probleme.
 Masti cu aloe vera:
-pentru ten: se taie o frunza de aloe vera  si se stoarce( daca nu aveti planta puteti sa folositi si suc, desi planta este mai ieftina de cumparat)+ miere= hidrateaza tenul si il lasa moale la atingere; cu ea puteti sta 15 minute dar si mai mult deoarece nu are efecte adverse.
-pentru par: aveti nevoie de seva de aloe vera +150  grame de iaurt care se amesteca si se aplica pe toata suprafata parului si se lasa 15 minute, confera stralucire si previne matreata.

Have a nice weekend!
:)

Etichete: , , , , , ,