marți, 13 mai 2014

Sa alegem bio...

Produsele bio au câstigat de ceva timp o notorietate aparte, încercăm să mâncăm bio, dar ce ziceţi  de produsele cosmetice pe care le folosim ? La televizor, în reviste peste tot se abordează subiecte despre produsele bio şi beneficiilor lor asupra organismului nostru.
Dacă au ajuns să vă îngrozească ingredientele pe care le citiţi pe etichetele produselor pe care le achiziţionaţi (  dacă acela se numeşte citit pentru că au nişte denumiri atât de complicate încât trebuie să fi din domeniu pentru a înţelege ce sunt de fapt acele substanţe pe care le găsim în ambalaj) . De cele mai multe ori substanţele chimice ne agresează mai tare tenul şi aşa suspus la poluare , raze ultraviolete , stres şi alţi factori negativi care ne influenţează viaţa zi de zi.
E adevărat că de cele mai multe ori ne uităm şi la diferenţa de preţ care este între produsele normale şi cele bio, şi de multe ori le ocolesc şi eu pentru că mi se pare că preţul este prea mare şi că de cât oricât aş da pe un produs bio cumpăr poate trei produse normale.O diferenţă semnificativă între produsele bio şi cele normale este şi reclama care se face, cât  şi etichetele colorate care ne atrag.De multe ori m-a atras culoarea ambalajului în detrimentul substanţelor, sau ofertele tentante ale cosmeticelor "obişnuite", cu parabeni şi conservanţi .
Am şi eu imbolduri din când în când să trec la produse bio pentru îngrijirea corpului, aşa că încep şi prospectez piaţa şi să văd ce m-ar tenta. M-am oprit momentan  pe site-ul celor de la Aoro, unde mai nou există secţiunea bio cu diferite branduri unele mai cunoscute, altele despre care nu am auzit deloc sau prea puţin. Nu mi-am făcut neapărat o listă cu ce îmi doresc să încerc, de obicei mă axez pe ce am nevoie în următoarea perioadă.În primul rând mi-a plăcut că am găsit produse la preţuri accesibile, şi destul de diverse: de la îngrijire dentară până  la machiaj şi protecţie solară.Dacă vreţi să economisiţi ceva bănuţi şi de ce nu şi spaţiu de depozitare, ar fi bine să vă gândiţi la un produs multifunctional.
Un astfel de produs poate fi utilizat pentru îngrijirea :tenului, corpului şi părului. .De multe ori produsele multifuncţionale deşi au o cantiate mai mică, sunt mult mai concetrate şi ţin mai mult decât un produs de la un brand comercial.

Pentru că recent am terminat unul dintre produsele mele favorite, am găsit uleiul de cocos îmi place mai ales că este în borcan şi este mai uşor de scos decât din sticlă.  El este în formă solidă, dar în contact cu căldura pielii devine lichid.
  Eu îl folosesc atât pentru ten iarna, când deşi am ten mixt zonele uscate se usucă şi mai tare şi au nevoie de o hidratare mai mare decât normal, . Daca nu aţi încercat până acum ulei de cocos merită să o faceţi mai ales că este un  produs cu utilizări diverse, îl puteţi aplica pe ten, pe păr , chiar şi pe corp .
Voi ce produse bio aţi încercat?  Spuneţi-mi într-un comentariu experienţa voastră cu ele.

Etichete: , , ,